فونداسیون سوله و نحوه اجرای فونداسیون سوله
فونداسیون سوله، ابتداییترین مرحله ساخت سازه است. فونداسیون مستقیما با زمین در تماس بوده و سنگینی وزن سوله را تحمل و بار وارده از طرف سوله را دریافت و به زمین منتقل میکند.
فونداسیون سوله، ابتداییترین مرحله ساخت سازه است. فونداسیون مستقیما با زمین در تماس بوده و سنگینی وزن سوله را تحمل و بار وارده از طرف سوله را دریافت و به زمین منتقل میکند.
برای ساخت سوله، انواع فونداسیون وجود دارد. این تقسیمبندی براساس نوع سازه و نوع خاکی که سازه در آن محل احداث میشود، تعیین میگردد.
اجرای فونداسیون سوله به چند مرحله تقسیم میشود. اگر این مراحل در کنار توجه به اصول طراحی سوله به درستی انجام گیرد، در نهایت، یک سوله بینقص و بدون هزینههای اضافی ساخته میشود.
نقشه فونداسیون سوله با توجه به ابعاد سوله طراحی میشود. این نقشه، دو قسمت نقشه پایهها و کلی را دربرمیگیرد. اگر به دنبال کاهش هزینههای پروژه خود هستید، میتوانید از انواع سوله دست دوم استفاده کنید. برای نصب سوله دست دوم نیز به اجرای فونداسیون نیاز دارید.
برای اجرای سوله و نصب آن باید سطح زمین مربوطه، صاف و مسطح شود. به عبارتی زمین شیب نداشته باشد و خاک آن هم سفت باشد.
بتن مگر (Lean Concrete)، بتنی با عیار سیمان کم است. قبل از مرحله بتنریزی اصلی، بتن مگر را با ضخامتی در حدود 10 تا 15 سانتیمتر در محل احداث میریزند. به کارگیری بتن مگر موجب جلوگیری از آلوده شدن و نفوذ رطوبت به بتن اصلی میشود. ضمن اینکه برای صاف کردن سطح بخش زیرین، برای شروع مرحله بتنریزی اصلی، به کار میرود.
ستونهای سوله باید روی فونداسیون قرار بگیرند؛ به این منظور از پیچهایی که ضخیم و بلند با نام بولت (Bolt) استفاده میکنند. ستونها توسط بولتها، روی فونداسیون پیچ و مهره میشوند. برای این که بولتها در موقعیت خود ثابت بمانند، از شابلون استفاده کرده و سپس شروع به بتنریزی میکنند.
برای اینکه فونداسیون را قالببندی کنند، از یک سری ابزار از قبیل ورقهای فلزی، تحتههای سه سانتیمتری و غیره استفاده میکنند.
برای اینکه فونداسیون سوله، مسطح و یکدست شود، از سنگهای شکسته به همره سنگ ماسهشویی استفاده میکنند.
فونداسیون انواع سوله سبک و سنگین هیچ تفاوتی با هم ندارند. در محاسبه فونداسیون سوله و برآورد هزینهها، آنچه که متغیر است، ابعاد، به کارگیری مصالحی از قبیل ساندویچ پانل و نوع فونداسیون است.
برای محاسبه متراژ فونداسیون سوله و مقدار میلگرد به کار رفته، بهتر است از یک شرکت متخصص و مشاوره ساخت سوله، کمک بگیرید؛ چراکه هر مرحله از اجرای فونداسیون، شامل محاسباتی است که باید به صورت دقیق انجام بگیرد.
یکی از مراحل اجرای فونداسیون سوله، ریختن بتن مگر است. این نوع بتن که به عنوان بتن پوششی به کار میرود، از سیمان کمی تشکیل شده است. به عبارتی در هر مترمکعب از بتن مگر، حدود 100 الی 150 کیلوگرم سیمان وجود دارد. بعضی از شرکتهای ساخت و ساز انواع سوله، ممکن است که به جای بتن مگر از بتنهای دستی استفاده کنند و نسبت غیراستانداردی را نیز به کار ببرند.
انواع سوله صنعتی با سولههای دیگر در ظاهر و به کارگیری مصالح متفاوت است؛ با این حال، اجرای فونداسیون سوله صنعتی هیچ تفاوتی با فونداسیون دیگر سولهها ندارد. اجرای فونداسیون همه سولهها، مراحلی شبیه به هم دارد، که در بخشهای قبلی به بیان آنها پرداخته شد.
هر چقدر که اندازه سوله بزرگتر در نظر گرفته شود، قیمت فونداسیون نیز بیشتر میشود. نحوه اجرای فونداسیون سوله یکی از مهمترین بخشهای یک سوله به شمار میرود؛ هرگونه کمتوجهی در این بخش، موجب به وجود آمدن خسارات جبرانناپذیری میشود. هرچند هزینه فونداسیون سوله نسبت به فونداسیون سایر سازهها، از قیمت پایینتری برخوردار است، ولی در قیمت سوله در پایان پروژه مستقیما تاثیرگذار خواهد بود.
در این مقاله به بیان مفهوم فونداسیون سوله و نحوه اجرای آن پرداختیم. فونداسیون همه سولهها شبیه به یکدیگر است و در مواردی همچون ابعاد، مصالح و نوع خاک با یکدیگر متفاوت هستند. برای اینکه بهتر بتوانید ساخت انواع سوله را بررسی کنید، بهتر است از وبسایت آریا بارون توس و متخصصان آن کمک بگیرید. این شرکت، با مشاوران و کارشناسان خبره در زمینه طراحی و ساخت انواع سوله، یکی از برترین واحدهای تولیدکننده سوله و انواع مصالح پیشساخته است.
WhatsApp us