سوله مرغداری
سوله مرغداری یکی از انواع سولهها برای نگهداری و پرورش مرغ و جوجه است. این سوله در دستهبندی سوله سبک قرار میگیرد. ابعاد و مصالح استانداردی که در ساخت سوله مناسب صنعت مرغداری در نظر گرفته میشود، کمی متفاوت با انواع دیگر است.
سوله مرغداری یکی از انواع سولهها برای نگهداری و پرورش مرغ و جوجه است. این سوله در دستهبندی سوله سبک قرار میگیرد. ابعاد و مصالح استانداردی که در ساخت سوله مناسب صنعت مرغداری در نظر گرفته میشود، کمی متفاوت با انواع دیگر است.
ساخت سوله مرغداری مثل سایر انواع سولهها است. هرچند که تفاوتهایی در میزان ارتفاع و شیب سوله وجود دارد؛ چراکه به دلیل ایجاد شرایط مناسب برای پرورش جوجه و مرغ، مصالحی که برای پوشش دیوارهها و سقف به کار میروند، باید با دقت انتخاب شوند. در دیوار سوله میتوان از پد سلولزی برای ایجاد یک تهویه مناسب و سیستم گردش هوای مطلوب استفاده کرد. البته بهترین پوشش میتواند انواع ساندویچ پانل باشد. با این حال چند روش برای ساخت وجود دارد:
سولههای مرغداری را مناسب شرایط محیطی از قبیل نوع خاک و زمین احداث و آب و هوایی منطقه مورد نظر میسازند. اگر بخواهیم یک سوله استاندارد برای راهاندازی صنعت مرغداری در نظر بگیریم، حداقل مقدار طول 75 متر و حداقل مقدار عرض باید 12 متر باشد. بعد از ساخت سوله مرغداری، مراحل نصب سوله دقیقا مشابه با انواع دیگر سولهها خواهد بود و در این مورد هیچ تفاوتی با دیگر سولهها ندارد.
برای اینکه در سوله مرغداری تهویه به صورت مناسب انجام بگیرد، ارتفاع سوله نه زیاد بلند و نه زیاد کوتاه باید باشد. در این صورت تمیز کردن دیوارهها هم به آسانی انجام میگیرد. با توجه به اصول طراحی سوله، کمترین مقدار برای ارتفاع سازه را میتوان 3 متر در نظر گرفت.
برای اینکه بتوان مساحت سوله مرغداری را تخمین زد، باید شرایط آب و هوایی، عایقبندی، نوع ساختمان، سیستم پرورشی و نوع تهویه را در نظر گرفت. بنابر گزارشات کارشناسان، برای نگهداری از 20 جوجه با سن یک هفتگی، مساحت یک مترمربع و از 6 هفتگی به بعد، حدود 10 جوجه در هر مترمربع در نظر گرفته میشود. پس با توجه به میزان نگهداری جوجه و بودجه مورد نظر، مساحت سوله نیز محاسبه میشود.
در کفسازی سوله از مصالح مختلفی استفاده میشود، ولی در ساخت سوله مرغداری، بهتر است که کف سوله از جنس بتن باشد؛ به دلیل اینکه نظافت کف سوله در این صورت به آسانی انجام میگیرد. همچنین در ساخت کف، از کف سیمانی، توری یا چوبی نیز به کار برده میشود تا حالت گرم و نرمی ایجاد شود و مرغ و جوجهها در اثر سرما دچار مشکل نشوند.
در ساخت سولههای مرغداری، شیب زیادی را در سقف قرار نمیدهند. از آنجایی که داخل این سوله، مرغ و جوجه نگهداری میشود و باید از تلف شدن آنها جلوگیری شود، سقف باید کاملا عایق حرارتی باشد. بهترین پوششی که میتوان برای سقف سوله مرغداری در نظر گرفت، انواع ساندویچ پانل با لایه میانی (عایق) پشم سنگ و پشم شیشه است. ضمن اینکه قیمت پشم شیشه پایین بوده و در قیمت نهایی ساخت سوله تاثیر میگذارد.
سقف سوله مرغداری بسته به ظرفیت و ابعاد سوله، در انواع مختلفی ساخته میشود. برای اجرای سولههایی با دهانه 20 متری، بهتر است که طراحی سقف سوله به صورت قوسی باشد. در این نوع سقف، تهویه هوا به درستی انجام میگیرد. نوع دیگری از سقفها موسوم به سقف هشتی نیز وجود دارد. ولی مصرف انرژی در نوع قوسی پایینتر از هشتی است.
آنچه که در قیمت سوله تاثیر مستقیم میگذارد، نوع مصالح، طراحی اصولی با استاندارهای به روز و نوع کاربری سوله است. برای ساخت سولههای مرغداری و محاسبه هزینهها، یک سری از موارد را باید در نظر گرفت. ابعاد سوله، تجهیزاتی که برای سیستم گرمایش و سرمایش به کار میرود، مصالح استفاده شده برای پوشش دیوارهها و سقف، سیستم تهویه و تغذیه و غیره از جمله مواردی هستند که در هزینه ساخت سوله مرغداری بسیار موثر به شمار میروند.
در این مقاله، سوله مرغداری را با جزئیات مورد بررسی قرار دادیم. سولهای که برای نگهداری مرغ و جوجه ساخته میشود، در انتخاب نوع مصالحی که برای پوشش سقف و دیوارهها و حتی کف سوله به کار برده میشود، بسیار باید دقت کرد؛ چراکه کمترین بیتوجهی به این موارد، میتواند جوجهها را دچار آسیب کند. برای مشاوره ساخت سوله میتوانید با کارشناسان آریا بارون توس در تماس باشید. همچنین برای بررسی انواع سولههای دیگر، با مراجعه به وبسایت این شرکت، میتوانید سوله مورد نظر خود را انتخاب کنید و برای ساخت، سفارش دهید.
WhatsApp us