انواع سازه های پیش ساخته کاربردهای مختلفی دارند و از آنها در پروژههای ساختمانی و عمرانی استفادههای زیادی میشود. امروزه دو فاکتور مهم یعنی کاهش بودجه ساخت و ساز و کاهش زمان ساخت و ساز از مهمترین فاکتورهای مورد توجه مهندسین ساختمانی به شمار میروند. برای اجرایی شدن این دو فاکتور در کنار حفظ کیفیت و دوام ساخت، استفاده از سازههای پیش ساخته ایدهآلترین گزینه ممکن است. یکی از انواع سازههای پیش ساخته، سازههای lsf هستند.
این سازههای فولادی سبک که با فولاد گالوانیزه پوشش داده میشوند، جزو مدرنترین سازههای پیش ساخته به شمار میروند که از آن در ساخت سالنهای ورزشی، سولهها، مدارس، تالارها و … استفاده میشود. به عنوان یکی دیگر از انواع سازههای پیش ساخته میتوان به سازههای بتنی اشاره کرد. سنگینتر بودن قطعات این سازههای بتنی نسبت به دیگر انواع سازههای پیش ساخته، حمل و نقل و نصب آنها را کمی دشوارتر از سایرین کرده است. اما با این وجود سازه های پیش ساخته بتنی باز هم مورد توجه هستند.
در طول متن به بررسی انواع سازه های پیش ساخته بتنی و مزایا و معایب این سازهها خواهیم پرداخت. آخرین سازه پیش ساخته بتنی که در این مقاله قصد بررسی آن را داریم، سازه پیش ساخته چوبی است. کلبه پیش ساخته را نیز میتوان نوعی از این سازههای پیش ساخته دانست. سازههای پیش ساخته چوبی در میان انواع سازه های پیش ساخته، قیمت مقرون به صرفهتری دارند.
سازه های پیش ساخته چیست؟
سازههای پیش ساخته به سازههایی گفته میشود که مصالح اولیه آن سازه، خارج از محل پروژه ساخته شده و سپس در محل استقرار پروژه مونتاژ میشوند. بسیاری از افراد به دنبال نحوه ساخت خانه های ارزان قیمت هستند؛ برای کاهش هزینههای ساختوساز میتوان از متریالهای پیش ساخته استفاده کرد.
انواع سازه های پیش ساخته مزیتهای زیادی دارند که به عنوان مهمترین آنها میتوان به دو مورد کاهش هزینههای ساختمانی و بالا رفتن سرعت اجرای پروژه اشاره کرد. در ادامه با انواع سازه های پیش ساخته بیشتر آشنا خواهید شد.
سازه های پیش ساخته lsf
یکی از انوع سازههای پیش ساخته، ساختمانهای سبک فولادی است. سازههای پیش ساخته ال اس اف را با توجه به ویژگیهایی که دارند، میتوان از مدرنترین سازههای پیش ساخته دانست. اما چه ویژگیهایی سبب شده است که مهندسین ساختمانی تا این اندازه به استفاده از سازههای پیش ساخته روی بیاورند؟
سازههای lsf، ورقهایی با ضخامت کم فولاد و پوشش گالوانیزه است. این تکنولوژی ساخت منجر به حفظ وزن سبک این سازههای پیش ساخته در مقابل حفظ کیفیت و مقاومت بالای آنها شده است. ساختمانهایی که با کمک این نوع از انواع سازه های پیش ساخته اجرا میشوند، ساختاری منسجم، پایدار و منعطف دارند.
کاربرد سازههای ال اس اف lsf
این سازههای پیش ساخته برای ساخت ساختمانهای مختلفی مورد استفاده قرار میگیرند. برخی از این سازهها عبارتنداز:
- ساخت مدارس
- ساخت بناها مانند ویلا، آپارتمان، رستوران
- ساخت سولهها
- ورزشگا