درب سوله
درب سوله، برای ورود و خروج ماشینآلات و افراد در بخشهای مختلف سوله تعبیه میشود. دربهای صنعتی در انواع مختلفی وجود دارند. بعد از اجرای فونداسیون سوله و نصب آن در محل اجرای پروژه، بنا بر نوع کارایی سوله، درب مورد نظر انتخاب میشود.
درب سوله ریلی
یکی از بهترین دربهای موجود در سازهها، درب سوله ریلی است. این نوع درب، به هنگام باز و بسته شدن فضای خیلی کمی را اشغال میکند. درب ریلی به کشویی نیز معروف است. دربهای ریلی به شکل افقی باز و بسته میشوند؛ به این صورت که در قسمات بالا و پایین درب، یک ریل قرار داده میشود و درب بین این دو بخش حرکت کرده و میتواند به سمت چپ و راست باز و بسته شود. البته در برخی حالات ممکن است که فقط از یک ریل در سمت بالا استفاده شود.
برای به کارگیری درب ریلی، یک دیوار خالی نیاز است تا درب روی آن قرار گیرد. انواع درب ریلی وجود دارد که بنا بر نوع کاربرد سوله، میتوان آنها را در نظر گرفت. انواع درب سوله ریلی عبارتاند از:
- درب ریلی دستی: باز و بسته کردن این نوع درب به کمک دست انجام میگیرد.
- درب ریلی تکلنگه: فقط یک لنگه داشته و به یک سمت باز میشود.
- درب ریلی دولنگه: این نوع درب از دو لنگه تشکیل شده که یکی از آنها به سمت راست و دیگری به سمت چپ باز میشود.
- درب ریلی چندلنگه: اگر سوله خیلی بزرگ باشد و کاربردی مانند آشیانه هواپیما داشته باشد، استفاده از این نوع درب بسیار مناسب خواهد بود.
درب سوله لولایی
دربهای سوله لولایی در قسمت لولا به یک چارچوب وصل شده و باز و بسته کردن آنها به صورت چرخش درب روی پاشنه انجام میشود. به طور کلی درب لولایی یکی از متداولترین و قدیمیترین انواع دربها محسوب میشود. از آنجایی که باز و بسته کردن درب لولایی زمانبر است، برای ورود افراد از یک درب لولایی مخصوص افراد استفاده میکنند. برای ورود ماشینآلات، درب سوله لولایی باز و بسته میشود.
درب سوله کرکرهای
درب سوله کرکرهای تحت عنوان درب صنعتی رول آپ (Roll up) شناخته میشود. این نوع درب بر اساس وزن و ابعاد، در انواع مختلفی تولید میشود. باز و بسته کردن درب کرکرهای به شکل عمودی و همانند یک کرکره انجام میگیرد. درب کرکرهای قابلیت جمع شدن دارد که بخش جمعکننده در قسمت بالای درب نصب میشود.
درب کرکرهای از فلز ساخته شده که معمولا برای ساخت آن از ورقهای سینوسی استفاده میکنند؛ از این رو دربهای کرکرهای یکی از مقاومترین و مستحکمترین دربها بین دربهای دیگر محسوب میشوند.
درب سوله صنعتی
سوله صنعتی اغلب دارای چند درب است. معمولا یکی از دربها برای ورود و خروج افراد طراحی میشود. درب اصلی در ابعاد بزرگ برای عبور ماشینآلات است و درب مخصوص افراد در داخل درب اصلی تعبیه میشود.
سولههای صنعتی که اکثرا از نوع سوله سنگین هستند، درب بزرگی برای آنها به کار برده میشود تا ورود و خروج ماشینهای صنعتی و سنگین از آنها به سادگی انجام گیرد. مواد اولیه از درب اصلی وارد شده و تولیدات داخل سوله از آن خارج میشود.
درب سوله صنعتی جنس بسیار مستحکمی دارد؛ چراکه که ممکن است به دفعات زیادی باز و بسته شود. درب مناسب سوله صنعتی را بنا بر نوع کاربرد و فضای سوله، میتوان از انواع دربی که در این مقاله معرفی شد، انتخاب کرد.
درب سوله دست دوم
سولههای دست دوم به منزله کاهش هزینهها برای اجرای یک پروژه خریداری میشوند؛ بنابراین هیچیک از اجزای یک سوله دست دوم فرقی با انواع سولههای نو ندارد. پس در این نوع از سولهها میتوان از انواع درب مخصوص سوله بنابر نوع کارایی استفاده کرد.
ارتفاع درب سوله
ارتفاع درب سوله با مرتفعترین قسمت سوله متناسب است. در اندازهگیری ارتفاع درب، فاصله بین سقف سوله و کف سوله در نظر گرفته میشود. به هنگام اندازهگیری ارتفاع، فضایی که بین سقف و قسمت بالایی درب ورودی وجود دارد، حتما باید در نظر گرفته شود. همچنین تجهیزاتی که در بخش بالایی درب نصب میشوند باید به ارتفاع درب افزوده شوند. در حالت کلی، ارتفاع درب سوله، به ارتفاع خود سوله بستگی دارد.
قیمت درب سوله
برای برآورد قیمت درب سوله، فاکتورهایی از قبیل وزن درب، نوع ورق به کار رفته، ابعاد و عواملی دیگر را باید در نظر گرفت. انواع درب، قیمتهای مختلفی دارند که دستی و اتوماتیک بودن نیز از عوامل تاثیرگذار در تعیین قمیت درب هستند. قیمت درب در پایان پروژه، مستقیما بر قیمت سوله تاثیرگذار است.
کدام درب برای انواع سوله مناسب است؟
در این مقاله، به معرفی انواع درب متداولی که در سولهها به کار گرفته میشوند، پرداختیم. انواع درب متناسب با نوع کارایی سوله و فضای آن انتخاب میشود؛ به عنوان مثال درب ریلی هیچ فضایی اشغال نمیکند ولی در مقابل درب لولایی برای باز و بسته شدن، فضایی به خود اختصاص میدهد؛ پس برای خرید درب سوله مناسب و مشاوره ساخت سوله، پیشنهاد میشود از کارشناسان شرکت آریا بارون توس کمک بگیرید.